Už devatenácté Vánoce po sobě přijede do dětských domovů v západních Čechách Ježíšek, aby nadělil dětem právě ty dárky, které si nejvíc přály. I letos totiž odstartovala už tradiční akce Vánoční strom splněných přání a společnost OMEXOM GA Energo je opět jejím generálním partnerem.

„Myšlenkou akce je, aby děti, které nemají v životě to štěstí strávit svátky se svou rodinou, mohly zažít alespoň trochu ten krásný pocit, který by měli mít na Vánoce všechny děti. Nejedná se proto o klasickou sbírku použitých věcí. Každé dítě dostane přesně ten svůj dáreček, který si přeje a o který si napíše v dopise Ježíškovi,“ přibližuje Zdeněk Židek, generální ředitel společnosti.

Seznam všech dárků je zveřejněn na internetu a v místě konání sbírky. „Každý, kdo se k nám chce připojit, si vybere jeden dárek, který koupí a věnuje do sbírky. Je tedy důležité, aby byl dárek nový a v originálním obalu. Všechny dárky jsou pak zabaleny a připraven na Štědrý den dětem pod stromeček,“ popisuje Židek.

Sbírka má od počátku velký ohlas a tradičně se do ní zapojí široká veřejnost. „Stane-li se, že na konci sbírky ještě nejsou přineseny všechny dárky ze seznamu, máme navíc jako generální partner tu milou povinnost dárky dokoupit a přidat k ostatním,“ doplňuje Židek a dodává, že se do projektu pravidelně zapojují také zaměstnanci firmy a z vybraných peněz vždy koupí několik dárků.

Poslední dárky do sbírky je možné přinést 17. prosince. Seznam dárků je zveřejněn na webových stránkách http://www.splnteprani.cz/.