Letiště AK Plasy u Plzně se letos znovu stalo dějištěm populární letecké show Den ve vzduchu. Generálním partnerem 15. ročníku akce opět byla společnost OMEXOM GA Energo.

Na programu oblíbené dvoudenní akce byla mimo jiné ukázka bojových letounů JAS 39 Gripen, Tanec v oblacích kluzáku L 13 AC nebo přehlídka historických letounů, které vévodil legendární Spitfire z roku 1945. Obrovskou pozornost tradičně přitáhlo vystoupení pilotů v barvách Red Bull – akrobatické letky The Flying Bulls Aerobatics Team.

Akci navštívilo 18 500 diváků.

Společně s partnerstvím akce pořádá společnost OMEXOM GA Energo pravidelně sbírku ve prospěch Dětského Centra Plzeň, jehož je dlouholetým partnerem. Centru je věnován také výtěžek z tomboly, do které společnost letos věnovala víc než 50 cen včetně dvou dronů. Částka pro Dětské centrum tak letos tvořila 36 tisíc korun.

„Jsme rádi, že se akce těší takové popularitě a zároveň že můžeme spojit příjemné s užitečným,“ doplňuje generální ředitel společnosti OMEXOM GA Energo Zdeněk Židek.

Jana Tytlová ředitelka Dětské centra Plzeň ještě dodává, na co budou peníze použity: „Prostředky jsme přijali v rámci dlouhodobé sbírky, kterou u nás v centru máme. Výtěžek je používán na ozdravné pobyty dětí na horách, které pořádáme 2krát ročně, na narozeninové dárky pro děti a nákup kompenzačních a rehabilitačních pomůcek.“

Dětské centrum Plzeň je zdravotnické zařízení poskytující komplexní péči dětem od narození do tří let věku ve zdravotní a zdravotně sociální tísni. Zařízení přijímá děti, které nemohou ze závažných důvodů vyrůstat ve vlastní rodině, protože se o ně rodiče nemohou, nechtějí nebo nedokáží postarat. Rovněž pečuje o děti s vrozenými vadami a tělesně i mentálně postižené, které vyžadují ústavní péči.

Tisková zpráva ke stažení – PDF