Plzeň, 6. října 2018

Tradiční galavečer společnosti OMEXOM GA Energo byl letos poněkud netradiční. Oslava 25 let od založení firmy byla pojata formou banketu s pětichodovým menu. Nechyběla ale charitativní dražba ani vynikající hudba v podání Big Bandu Felixe Slováčka.

Galavečer zahájilo moderátorské duo – Petra Vraspírová a Roman Vojtek, kteří během večera nejen moderovali, ale zazpívali také známé muzikálové melodie. Hosty přivítal generální ředitel společnosti Zdeněk Židek. „Za 25 let se dá stihnout a dokázat spousta věcí a já jsem osobně rád, že když se podívám ty roky zpátky, můžu říct, že jsme toho zvládli opravdu hodně. Ze společnosti, která začínala s dvaceti zaměstnanci jsme dnes firmou, která má více než 600 lidí, dodáváme naše služby do celého světa a rozvíjíme se i v oblastech nových technologií. Děkuji všem, kteří měli na začátku odvahu do toho s námi jít a také těm, kteří se na dobrém fungování firmy podílejí dnes,“ uvedl generální ředitel.

Před podáváním menu zpestřilo program vystoupení členů folklorního souboru Mladina, kteří zahráli, zazpívali a zatančili jako „Na Chodské návsi“. Poté už se začalo podávat pětichodové menu sestavené kuchaři Františkem Šmucrem a Karlem Abrhamem. Jednotlivé chody byly vhodně doplněny víny z Vinařství Stávek. Majitel vinařství Jan Stávek přímo na místě vína představil a vysvětlil, proč právě tento druh vína je vhodný k danému jídlu.

Zábava pokračovala vystoupením Aničky Slováčkové, která zazpívala spolu s orchestrem svého otce a pak mikrofon předala Petře Vraspírové a Romanovi Vojtkovi. Ti tentokrát moderátorskou roli vyměnili za pěveckou a představili známé muzikálové melodie. Kolem půlnoci odstartovala charitativní dražba obrazů, jejíž výtěžek, spolu s výtěžkem z tomboly, putuje každým rokem na podporu Dětského centra Plzeň a plzeňské hospicové péče Domov.

Jako první šel do dražby obraz s názvem Hlubina od malířky Ivany Sedláčkové. Další dva soubory obrazů pojmenované Podzim a Tulipány namalovala dcera malířky Kamila Sedláčková. Kamilka začala malovat až v době, kdy se dozvěděla o diagnóze rakoviny, v současné době jí už zdravotní stav nedovoluje vzít do ruky štětec, nicméně díky výtěžku z prodaných obrazů tak symbolicky Kamila pomáhá nemocným nebo nemohoucím lidem. Na závěr se dražila lahev jedinečného vína, které už není možné zakoupit, jednalo se o Frankovku (ročník 2015, výběr z hroznů) z Vinařství Stávek. Celkem dražba spolu s tombolou vynesla částku 220 tisíc korun. Dva šeky, každý ve výši 110 tisíc korun si převzaly ředitelky zařízení – Jana Tytlová z Dětského centra a Jana Červánková z hospicové péče Domov.

Velkým překvapením, zejména pro vedení společnosti, byla popůlnoční akce organizovaná zaměstnanci firmy, kteří dovezli na parket několika patrový dort v barvách loga firmy. Společným přípitkem u dortu tak všichni symbolicky oslavili 25 narozeniny společnosti OMEXOM GA Energo.