Stále hledáme nové možnosti, jak oslovit studenty a uchazeče o práci, proto se letos společnost OMEXOM GA Energo vůbec poprvé prezentovala na Veletrhu práce a vzdělávání Klíč k příležitostem. Akce určená zejména pro studenty středních škol se uskutečnila 12. dubna v hale TJ Lokomotiva a po roční přestávce, kdy nebylo možné veletrh pořádat, byl ze strany studentů a veřejnosti velký zájem.

„Nejčastěji se u našeho stánku zastavovali studenti z oboru IT a elektro, ale také ze střední školy poštovní nebo cestovního ruchu, a pak ženy z Ukrajiny, které hledají práci,” říká Martina Šilpochová z personálního oddělení společnosti OMEXOM GA Energo. U modrého stánku se studenti a další zájemci o zaměstnání dozvěděli jaké pozice aktuálně hledáme a čím se společnost zabývá. Ti odvážnější si mohli vyzkoušet přímo na místě výměnu izolátoru na rozvodně ve virtuální realitě.

Součástí veletrhu byly i tematicky zaměřené přednášky, mezi kterými byla i přednáška o odstranění následků tornáda na Moravě a elektromobilitě. Přednášku vedli projektanti společnosti Jakub Zoul a Miroslav Silvar.

Další nejbližší akcí, kde se bude OMEXOM GA Energo prezentovat, je Veletrh pracovních příležitostí na Západočeské univerzitě v Plzni, který se uskuteční 26. dubna 2022 a Veletrh iKariéra ČVUT v Praze, který se uskuteční 3. května 2022.