Celkem 22 zaměstnanců se zapojilo do závodu Krajský půlmaraton Plzeňského kraje. Společnost OMEXOM GA Energo se už podruhé stala partnerem tohoto rodinného závodu a svým zaměstnancům nabídla možnost startovat zdarma.


„Zdraví našich zaměstnanců je pro nás na prvním místě, proto jsme se i letos stali partnery Krajského půlmaratonu. Benefitem pro naše zaměstnance bylo startovné zdarma a já jsem rád, že tuto možnost využily letos více než dvě desítky lidí. To není ale jediná naše aktivita v této oblasti. Například při příležitosti Světového dne zdraví dostávají všichni zaměstnanci balíček vitamínů nebo se pravidelně zapojujeme do akce Do práce na kole,“ vypočítává generální ředitel společnosti Zdeněk Židek. 


Krajský půlmaraton poznamenala covidová omezení, proto se letos 23. dubna uskutečnil po dvouleté přestávce a zájem běžců byl rekordní. Aktivně se zúčastnilo 1 100 běžců, kteří si mohli vybrat z několika tras – půlmaraton, Krajská pětka a OMEXOM Krajská desítka. Nejmenší běžci mohli absolvovat trasy v délce 100 až 800 m. 
Sedmý ročník Krajského půlmaratonu se uskutečnil tradičně v multifunkčním areálu Škodaland, kde byl pro všechny návštěvníky připraven také doprovodný program, který hudebně zpestřila kapela Děda Mládek Illegal Band, ale bylo možné vyzkoušet si i lezeckou stěnu či obří šipky, pro malé návštěvníky tu byl nafukovací hrad nebo možnost malování na obličej. 


Novinkou letošního ročníku bylo propojení světa zdravých sportovců s hendikepovanými prostřednictvím projektu CzechTourismu 7 statečných, kdy si mohli návštěvníci vyzkoušet jízdu na handbiku a poměřit navzájem síly v para-cyklistice. Na handbiku se projel také generální ředitel OMEXOM GA Energo Zdeněk Židek.