James Bond – agent 007 byl zabit a je třeba najít náhradu. Do výcviku se pouští 12 týmů, ale vybrán může být jen jeden. Takto odstartoval teambuilding zaměstnanců OMEXOM GA Energo, který se uskutečnil v pátek 9. září ve sportovním areálu Samopše.

Společná akce začala scénkou, kdy je zákeřným nepřítelem prostřednictvím jediného výstřelu zabit agent MI6 James Bond. Ihned poté britská premiérka rozhodne, že je potřeba najít náhradníka, který musí projít drsným výcvikem. Od této chvíle jsou do akce zapojeni zaměstnanci společnosti, kteří jsou rozděleni do 12 barevně odlišených týmů, aby se utkali o pozici nového agenta 007. 

V celém areálu je rozmístěno šest stanovišť, kde je nutné splnit náročné úkoly spojené s výkonem funkce agenta. Na jednom stanovišti je potřeba odblokovat bombu, na dalším překonat řeku, dále přejít po laně, poskládat obrazce z geometrických tvarů, zneškodnit nepříteli rozestavěné figurky nebo najít co nejvíc společných dvojic při obřím pexesu. Na každém stanovišti bojují dva různé týmy a leckdy je také potřeba využívat vysílačky. Každý tým má přibližně deset členů a zapojit se musí každý z nich, aby úkoly zvládli.

Po celodenním soutěžení jsou ve večerních hodinách vyhlášeny napjatě očekávané výsledky. Medaile dostanou všichni, ale hlavní vítěz má privilegium přejít do služeb britského impéria. Tím vítězným týmem je desítka členů skupiny Bílý balet (bílý tým). Vítězům gratuluje i generální ředitel Zdeněk Židek, který sám soutěžil s jedním z týmů.

Teambulding se letos uskutečnil po dvouleté přestávce a zúčastnilo se ho 118 zaměstnanců společnosti.